Cursus Vering en Demping

Artikel 4 van 5
€ 99,95 (inclusief btw)

Heb jij weleens aan de knoppen gedraait en aan de schroefjes gezeten van je vering? En weet je dan eigenlijk wel wat je precies aan het afstellen bent? Weet je ook waarom je de keuze maakt om aan welk schroefje te draaien?

Vering van je motorfiets afstellen blijft een lastig iets, de onwetendheid maakt het allemaal nog lastiger. Maar wat als ik je zeg dat het helemaal niet zo moeilijk is?

 

Of je nu ( beginnende ) racer bent, of een straatrijder. Bij deze cursus kom je te weten wat je aan het doen bent met de veschillende afstellingen.

Wat ga je leren:

 

  • Een basis afstelling te maken

Op basis van wat er op de dag besproken wordt kun je gemakkelijk herkennen wanneer de vering van de motor niet goed is afgesteld. Met wat je deze dag leert kun je dus heel gemakkelijk de motor een juiste basis instelling maken.

  • De werking en het principe

Wat doet vering en demping nu precies, moet deze nu zo hard mogelijk of moet de motor juist soepeltjes bewegen? Is de demping los van de vering of hebben ze invloed op elkaar? Wat is een emulsie demper?

  • Veel voorkomende problemen herkennen

Heb jij last van een bepaald soort bandenslijtage, gaat bij hard remmen het achterwiel de lucht in? Hobbelt de motor terwijl de demping heel zacht staat? Slaat het stuur bij hard acceleren?

 

Wil je antwoord kunnen geven op deze vragen, schrijf je snel in!

 

 

Kom je op de motor? Dan stel aan het einde van de dag zelf je vering af onder toezicht en met advies van mij.

 

Cursus wordt gegeven in de buurt van Rotterdam.

© 2021 - 2024 moto-techniek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel